Appelrondo's

Appelrondo's
Voor 6 koeken
Print
 1. 150 gram bloem
 2. 2 theelepels bakpoeder
 3. snufje zout
 4. 125 gram roomboter
 5. scheutje citroensap
 6. 80 gram witte basterdsuiker
 7. 1 goudrenet
 8. 25 gram kristalsuiker
 9. 1 eetlepel water
 10. 15 gram rozijnen
 11. snufje kaneel
 12. snufje nootmuskaat
 13. 1 ei
 1. Het deeg
 2. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in de keukenmachine. Maak een kuiltje in het midden en voeg de zachte boter, scheutje citroensap en de basterdsuiker toe. Laat de keukenmachine alles door elkaar mengen tot een soepel en samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel het in huishoudfolie. Leg het deeg een uur in de koelkast te rusten.
 3. De vulling
 4. Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker, het water, de rozijnen, kaneel en nootmuskaat toe. Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt en laat het (zonder deksel op de pan) doorkoken tot alle vocht is verdampt. Roer het regelmatig door! Laat de vulling afkoelen.
 5. De rondo's maken
 6. Zet de oven op voorverwarmen, 180 graden en vet het cupcakebakblik in. Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Het makkelijkste is om met uitsteekvormen (doorsnede 8.5 cm) rondjes uit te steken. Leg de deegcirkels in het cupcakebakblik en druk het deeg goed aan. Verdeel de appelvulling over de bakjes en maak van het restje deeg de dekseltjes voor de bakjes (uitsteekvorm 6 cm). Bestrijk de randjes met eierdooier en leg op ieder bakje een dekseltje. Druk de bovenkant goed plat en bestrijk ze met eierdooier. Bak de rondo’s in de voorverwarmde oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de rondo's afkoelen op een rooster.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/