Appelroosjes

Deze appelroosjes zien er super leuk uit en smaken mega lekker. Het is een gebakje, wat heel makkelijk te maken is van schijfjes appel en bladerdeeg, opgerold in de vorm van een roos.

Appelroosjes
Voor 4 roosjes
Print
 1. 4 plakjes bladerdeeg
 2. 1 appel (Royal Gala)
 3. citroensap
 4. kaneelsuiker
 5. Ter garnering: poedersuiker
 6. Materieel: cupcake bakblik
 1. Om te beginnen moet je de plakjes bladerdeeg goed laten ontdooien. Wanneer je gaat beginnen met het maken van de appelroosjes zet je de oven op voorverwarmen (190 graden).
 2. Leg twee plakjes (ontdooide) bladerdeeg naast elkaar en plak je ze met een beetje water aan elkaar. Snijd de grote lap bladerdeeg die je zo hebt gekregen in de lange richting lengterichting door midden.
 3. Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd nu zo dun mogelijke gelijke plakjes en leg ze in een schaal. Besprenkel de plakjes appel met citroensap, zodat ze niet bruin worden. Verwarm ze een seconde of 20 in de magnetron tot de appelplakjes goed buigzaam zijn.
 4. Leg de plakjes appel naast elkaar op een strookje van bladerdeeg met de schil naar boven gericht.
 5. Bestrooi het onderste deel van de appels met wat kaneelsuiker, vouw het deeg dubbel en druk het goed aan.
 6. Vet de het cupcakeblik in. Rol het deeg op zodat er een roosje ontstaat. Plaats ieder roosje in een cup van het cupcakeblik.
 7. Bak de appelroosjes totdat ze mooi goud bruin gekleurd zijn in ca. 30 minuten.
 8. Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven. Wanneer ze een klein beetje afgekoeld zijn en je kan ze beetpakken haal je ze uit de cakevormpjes en laat je ze verder afkoelen op een rooster.
 1. Voor een extra mooi effect bestrooi je voor het opserveren de appelroosjes met een beetje poedersuiker et voila..!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/