Asperegs flamande

Asperges flamande
Ga uit van ca. 4 asperges per persoon
Print
  1. 4 asperges per persoon
  2. een plakje ham per persoon
  3. een gekookt ei per persoon
  4. een klontje roomboter
  5. handje verse peterselie
  1. Voor het koken van de asperges moeten deze worden schoongemaakt. Dit begint met het afsnijden van een stukje van de onderkant, ongeveer 1 tot 2 centimeter. Het gaat erom dat het droge, houterige deel eraf is. Daarna moeten de witte asperges worden geschild, hiervoor kan je het beste een dunschiller gebruiken. Bewaar de schoongemaakte asperges tot het moment dat ze de pan ingaan, in het water.
  2. Je hebt speciale aspergepannen, dit is een hoge pan met een netje erin, maar je kunt ook prima asperges koken in een grote pan. Leg de asperges voorzichtig in de pan met ruim water en eventueel een klein beetje zout. Breng het water aan de kook en laat ze een minuut of 10 rustig koken. Je kunt controleren of de asperges gaar zijn door in de onderkant te prikken met een vork. Wanneer de asperges gemakkelijk weer van de vork afglijdt is deze gaar. Ook kun je een asperge op een vork leggen en wanneer deze licht doorbuigt, zijn ze gaar.
  3. Kook ondertussen de eieren en snijd de ham eventueel fijn. Versnipper ook de verse peterselie.
  4. Als de asperges gaar zijn haal je ze voorzichtig uit het water en doe je ze in een schaal. Verdeel hier overheen een klontje boter, de ham en de eieren en bestrooi het geheel met de verse peterselie.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/