Romige bloemkool soep

Romige bloemkool soep
Print
 1. 1 bloemkool
 2. 1 prei
 3. 1 ui
 4. 3 tenen knoflook
 5. 1 liter (groente) bouillon
 6. peper en zout naar smaak
 7. 200 ml slagroom
 1. Was de prei en snijd in grove ringen. Snijd ook de ui en knoflook in stukjes. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Maak ook de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringetjes. Laat een grote pan warm worden op het vuur met wat olie of boter erin. Als de pan warm is kun je de ui, knoflook (geperst) en prei toevoegen en laat dit een paar minuten bakken. Regelmatig goed doorroeren! Voeg dan de roosjes bloemkool en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel totdat de bloemkool helemaal gaar is.
 2. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de groenten totdat alle stukjes verdwenen zijn. Voeg de slagroom toe aan de soep en wanneer de soep te dik is kun je nog wat water of bouillon toevoegen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Warm de soep nog even door, maar laat niet meer koken anders gaat de slagroom schiften en dat is zonde!
 1. TIP: Wanneer de bloemkool bijna gaar is haal je een paar grote roosjes uit de pan. Snijd langs de bovenkant de kruimelige bloemetjes af en houd deze apart. Doe de stronkjes weer terug in de pan. Voeg deze bloemkool stukjes toe aan de soep vlak voor het serveren!
 2. TIP: Het is ook erg lekker om wat cervelaat toe te voegen voor het serveren.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/