Broodje ei speciaal

Broodje ei speciaal… Een broodje ei met het eitje niet op maar in in broodje. Alvast een hele goede tip voor het paasontbijt of brunch 😉

Broodje ei speciaal
Voor 4 broodjes
Print
 1. 4 Kaiser afbakbroodjes
 2. 4 plakken ontbijtspek
 3. 4 eieren
 4. Peper en zout naar smaak
 5. Het is lekker om naast het eitje extra ingrediënten toe te voegen. Zo krijgt je broodje ei nog meer smaak. Ik voegde de volgende ingrediënten aan toe...
 6. 1/2 pakje kruiden roomkaas
 7. 1 plak kaas
 8. 2 lente-uitjes
 9. 1 rode paprika
 10. Italiaanse kruiden naar smaak
 1. Haal het rekje uit de oven en zet de oven op voorverwarmen (180 graden). Snijd de bovenkantjes van de broodjes af en hol de broodjes uit met bijvoorbeeld een vorkje of lepeltje. Doe het voorzichtig en zorg ervoor dat je niet per ongeluk een gaatje maakt in de onderkant.
 2. Snijd de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Doe de ontbijtspek tegen de zijkanten van de holte in de broodjes. Doe ook een paar stukjes kruiden roomkaas onderin de broodjes en strooi hierover wat paprika en lente-ui. Breek voorzichtig het ei open in het broodje. Bestrooi het met nog wat paprika, geraspte kaas en lente-ui, breng het geheel op smaak met wat peper en zout uit de molen.
 3. Verplaats de broodjes gevuld met ei voorzichtig naar het ovenrekje en schuif deze de oven in voor 25 a 30 minuten. Als de broodjes te donker worden, kun je ze afdekken met wat aluminiumfolie.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/