Bruschetta met asperge

Bruschetta met asperges
Voor 12 bruschetta's
Print
  1. 24 (kleine) groene asperges
  2. 1 afbak stokbrood
  3. 6 eetlepels ricotta
  4. 6 plakken prosciutto
  5. peper, zout en olijfolie naar smaak
  1. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden (voor het maken van de bruschetta's).
  2. We beginnen met het roosteren van de asperges. Laat hiervoor een grillplaat goed heet worden op een laag vuurtje. Besmeer de asperges met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster de asperges totdat ze beetgaar zijn. De grill-tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges, maar je kunt uitgaan van tussen de 5 en 10 minuten.
  3. Terwijl de asperges grillen op de plaat kun je de bruschetta's maken in de oven. Snijd hiervoor het stokbrood in plakken. Doe in een plat schaaltje of op een bordje wat olijfolie en dep hierin de bovenkant van de broodjes. Leg de broodjes op de bakplaat, met de geoliede zijde naar beneden. Doe het brood even in de oven, zodat het brood lekker knapperig wordt. Als de bruschetta's goudbruin beginnen te worden zijn ze goed en haal je ze er weer uit. Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee de broodjes in.
  4. Besmeer de bruschetta's royaal met de ricotta kaas. Leg hierop een half plakje prosciutto ham en vervolgens de geroosterde asperges. Besprenkel met een wat olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/