Bruschetta met prosciutto

De bruschetta vindt zijn oorsprong in Midden-ItaliĆ«. Af en toe denk ik echt dat ik in het verkeerde land geboren ben…. Ik houd hier zo erg van! Bruschetta is een voorbeeld van de smaakvolle eenvoud van de Italiaanse keuken. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Je kan de bruschetta beleggen met oneindig veel variaties, maar dit is toch wel een van mijn favoriet! Lekker in het zonnetje, glaasje wijn erbij….

Bruschetta met prosciutto en roomkaas
Print
  1. 1 afbak stokbrood
  2. 1 teentje knoflook
  3. 1 bosui
  4. kruiden roomkaas
  5. prosciutto
  6. olijfolie
  1. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Zet de oven op voorverwarmen (180 graden) en snijd het stokbrood in plakken. Doe in een plat schaaltje of op een bordje wat olijfolie en dep hierin de bovenkant van de broodjes. Leg de broodjes op de bakplaat, met de geoliede zijde naar beneden. Doe het brood even in de oven, zodat het brood lekker knapperig wordt. Als de bruschetta's goudbruin beginnen te worden zijn ze goed en haal je ze er weer uit. Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee de broodjes in.
  2. Besmeer de bruschetta's met kruiden roomkaas. Snijd de plakjes prosciutto door midden en rol ze op. Leg deze op de bruschetta's met kruiden roomkaas en bestrooi het geheel met wat bosui.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/