Chinese pannenkoekjes met eend

Chinese pannenkoekjes met eend
Print
 1. Pannenkoekjes
 2. 225 gram tarwebloem
 3. 160 ml kokend water
 4. scheutje olijfolie
 5. Eend
 6. 1 eendenborstfilet
 7. 1 theelepel '5-Chinese-kruiden'poeder
 8. zwarte peper
 9. 100 ml hoisin saus
 10. 3 bos uien/ lente ui
 11. 1/4 komkommer
 1. Haal een uurtje voordat je gaat beginnen de eendenborstfilet uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
 2. Begin met het maken van het deeg! Doe de bloem in de keukenmachine, voeg het kokende water en olijfolie eraan toe en laat de keukenmachine dit mengen tot een deeg. Als het deeg tot een bal gevormd is, dek de keukenmachine kom dan af en zet het aan de kant (voor ca. een half uurtje).
 3. Maak de eendenborstfilet droog met een keukenpapiertje. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilet geruit in. Probeer hierbij alleen de vetlaag te snijden en het vlees in takt te houden. Besmeer de eend met de 5-Chinese-kruiden poeder en bestrooi met zwarte peper.
 4. Was de lente ui en komkommer en snijd deze in zo dun mogelijke reepjes van een cm of 10. Hiervoor kun je ook een mandoline gebruiken.
 5. Kneed het deeg met de hand goed door en bestuif je werkblad en deegroller met wat bloem.
 6. Verdeel je deeg in kleinere stukken, ik heb het deeg in 4 gelijke stukken verdeeld. Rol de stukken een voor een uit met een deegroller totdat ze ongeveer 2 mm dik zijn. Steek de pannenkoekjes uit met een uitsteekrondje van 10 cm. Als je deze niet hebt kun je ook een groot glas of kommetje hiervoor gebruiken. Bestrijk de helft van de pannenkoekjes aan een zijde met olijfolie en leg er een ander pannenkoekje op. Herhaal totdat je deeg op is. Je doet dit alleen om de pannenkoekjes te bakken. Na het bakken haal je ze weer van elkaar af.
 7. Laat wat boter of olie warm worden in de koekenpan. Leg de eendenborstfilet op de vetkant in de pan. Laat hem een minuut of 5 bakken en draai hem vervolgens om. Hoe lang de eendenborst op de andere kant moet bakken is afhankelijk van de dikte. Ik had een vrij grote eendenborst en heb hem nog 5 minuten gegeven aan de andere kant. Giet ook de hoisin saus erbij en laat deze een minuut of 4 in totaal meebakken. Als je denkt dat de eend goed is haal je hem uit de pan en laat je hem een minuut of 10 rusten in aluminium folie. Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur en bak de pannenkoekjes gaar. Snijd de eend in dunne plakjes en haal de pannenkoekjes van elkaar af.
 1. TIP: Serveer de pannenkoekjes met de eend en de groentes los zodat iedereen zijn eigen pannenkoekjes kan samenstellen.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/