Choco toetjes met roomvulling

Bastogne koekkruimeltjes, een heerlijk laagje zoete roomvulling en dan een heerlijke chocolade ganache als topping…

Ik ben gek op toetjes. Ik zou er heel me avondeten mee kunnen vullen… Vooral het Gu TOETJE *liefde*. Ondanks dat het prefab Gu toetje uit het koelvak van de supermarkt heerlijk is, heb ik mezelf beloofd het ook een keer zelf te maken.

Choco toetje met roomvulling
Voor 4 toetjes
Print
 1. Laag 1
 2. 8 Bastogne koeken
 3. 50 gram ongezouten roomboter
 4. Laag 2
 5. Kuipje roomkaas naturel (200 gram)
 6. Half zakje Klopfix
 7. Vanillestokje of pure vanille
 8. 50 gram poedersuiker
 9. 1 theelepeltje citroensap
 10. Laag 3
 11. 150 ml slagroom
 12. 150 gram pure chocolade
 1. We binnen met het maken van de eerste laag van de Bastogne koek. Smelt hiervoor de roomboter in de magnetron. Breek de Bastogne koeken in de keukenmachine/ hakmolen en vermaal het tot koekkruimels. Voeg de gesmolten boter hieraan toe en mix het goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de bakjes en druk het met de bolle kant van de lepel aan.
 2. Nu gaan we de chocolade ganache maken voor de top laag. Dit is een fluweelzachte crème die vaak gebruikt wordt voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
 3. Breek hiervoor de chocolade in stukjes. Breng de slagroom zachtjes aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur uit en voeg je de stukjes chocolade toe. Laat dit 2 minuten staan en roer het dan dan met een garde goed door.
 4. Ondertussen kun je ook de middelste laag van het toetje gaan maken. Hiervoor doe je de roomkaas in de keukenmachine en voeg je de vanille, poedersuiker, citroensap en Klopfix toe. Met dit goed door elkaar (kan ook met de hand als je geen keukenmachine hebt). Vervolgens schep je de roomkaasvulling bovenop de koekbodem. Tot slot giet je de chocolade ganache als toplaag eroverheen. Nu komt het moeilijkste van klaarmaken van deze toetjes: Je denkt de toetjes af en zet ze in de koelkast om op te stijven!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/