Chocolade koekjes

Chocolade koekjes
Voor ongeveer 20 koekjes
Print
 1. 150 gram suiker
 2. 45 gram cacaopoeder
 3. 60 ml zonnebloem olie
 4. 2 eieren
 5. 120 gram bloem
 6. 1 theelepel zout
 7. 1 theelepel bakpoeder
 8. 50 gram poedersuiker
 1. Doe de suiker, cacaopoeder en olie in de kom van de keukenmachine en mix het goed door elkaar. (Met de hand kan uiteraard ook). Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix het geheel wederom goed door elkaar. Zeef de bloem en mix dit samen met het bakpoeder en zout door het chocolade mengsel heen. Dek de kom af en zet het geruime tijd (uur of 4) in de koelkast. Het is de bedoeling dat het deeg hard wordt en je er balletjes van kunt draaien. Je kan het deeg ook een half uurtje in de vriezer leggen.
 2. Wanneer het deeg voldoende is opgestijfd, verwarm je de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes. Rol deze door de poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de balletjes, want ze zetten nogal uit in de oven.
 3. Bak de koekjes 10 á 15 minuten in de oven. Wanneer ze goed zijn haal je de bakplaat uit de oven en laat je ze eerst even hierop afkoelen. De koekjes zijn nog te zacht om op te pakken. Wanneer de koekjes hard beginnen te worden laat je ze verder afkoelen op een rooster.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/