Citroen cake

Citroen cake
Print
 1. 200 gram roomboter
 2. 200 gram bloem
 3. 200 gram kristalsuiker
 4. 3 eieren
 5. 1 citroen/ citroensap
 6. snufje zout
 1. Haal de boter en de eieren een half uurtje van te voren uit de koelkast en laat deze alvast op kamertemperatuur komen. Zet voordat je begint de oven op voorverwarmen, 180 graden.
 2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en meng met een keukenmachine de suiker en de boter tot er een soort kruimelig deeg ontstaat. Zeef ondertussen de bloem en voeg dit, samen met een snufje zout, toe en laat het even goed doormixen. Voeg een voor een de eieren toe en blijf het deeg goed mixen. Rasp de schil van een hele citroen boven het deegmengsel en knijp al het sap uit de citroen. Mix dit ook door het deeg heen. Wanneer je geen citroen in huis bent, kun je dit ook vervangen door wat citroensap uit een flesje.
 3. Vet de cakevorm in met wat boter, en bestrooi de binnenzijde van de vorm met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake heel gemakkelijk uit de vorm komt na het bakken. Doe het deeg in de cakevorm en bak de cake een half uur. Na een half uurtje bedek je de cakevorm met aluminiumfolie en bak je de cake nog een half uurtje.
 4. Wanneer de cake gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen op een rooster.
 1. TIP: Controleer met een sat├ęprikker of de cake gaar is. Steek de prikker in het midden er helemaal in, blijft er nog wat deeg aan de prikker kleven dan verleng je de oventijd nog met een paar minuutjes.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/