Coquilles met hete knoflookboter

Coquilles met hete knoflookboter en krabsalade
Print
 1. 4 grote coquilles of 6 kleine
 2. 50 gr. rucola sla
 3. 1 bakje krabsalade of andere vissalade
 4. 50 gr. Roomboter
 5. 2 tenen gehakte knoflook
 6. 2 eetlepels gehakte peterselie
 7. peper en zout uit de molen
 8. boter om in te bakken
 9. Ook nodig magnetron
 1. Maak eerst de knoflookboter zodat de smaken goed kunnen intrekken. Gebruik daarvoor de magnetron. Smelt de boter in een glazen schaaltje, 30 seconden is meestal genoeg om het mooi zacht en een beetje vloeibaar te maken. Doe naar smaak zout en peper uit de molen in en meng goed. Voeg daarna de gehakte knoflook en peterselie toe en meng alles. De warmte van de boter zal er voor zorgen dat de smaken goed intrekken.
 2. Spoel de rucola sla in een bakje met ijskoud water. Laat staan tot vlak voor het gebruik. Tijdens het bakken van de coquilles kun je de sla drogen en over twee bordjes verdelen. Leg ook een flinke schep krabsalade er naast.
 3. Zorg dat de pan voor het bakken van de coquilles goed heet is. Spoel ze af en maak ze goed droog. Beetje peper en zout er over. Doe de boter in de pan en als deze goed heet is (niet bruin) doe je de coquilles in de pan. Bak 1 minuut aan elke kant. Vooral niet te lang want dan worden ze taai.
 4. Verwarm de knoflookboter nogmaals in de magnetron. Leg de gebakken coquilles op de rucola en schep er een paar lepels hete knoflookboter over.
 5. Serveer met wat stokbrood.
Adapted from 2 personen
Adapted from 2 personen
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/