Eendenborst carpaccio

Eendenborst carpaccio met honing-mosterd dressing
Voor 2 personen
Print
 1. 1 eendenborst
 2. 2 eetlepels pijnboompitten
 3. 1 gekookte biet/ potje bietenschijfjes
 4. gemengde salade
 1. 2 eetlepels olijfolie
 2. 1 eetlepels azijn
 3. 2 eetlepels grove mosterd
 4. 1 eetlepels honing
 5. 1 teentje knoflook, geperst
 1. Haal de eendenborst uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. Begin met het maken van de dressing, zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Meng alle ingrediƫnten in een schaaltje door elkaar en zet het even aan de kant. Vervolgens rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat deze op een schoteltje oid afkoelen. Was de sla en maak deze goed droog. Leg op ieder bord een handje sla en verdeel hierover heen de bietjes. Wanneer je een hele gekookte biet neemt maak hier dan plakjes van met een kaasschaaf. Snijd het vet van de eendenborst kruiselings in. Zorg ervoor dat je niet te diep snijd en het vlees niet raakt.
 2. Laat wat boter of olie warm worden in de koekenpan. Leg de eendenborstfilet op de vetkant in de pan. Laat hem een minuut of 5 bakken en draai hem vervolgens om. Hoe lang de eendenborst op de andere kant moet bakken is afhankelijk van de dikte. Ik had een vrij grote eendenborst en heb hem nog 5 minuten gegeven aan de andere kant. Als je denkt dat de eend goed is haal je hem uit de pan en laat je hem een minuut of 10 rusten in aluminium folie. Snijd daarna de eend in dunne plakjes en verdeel ze over de borden.
 3. Bestrooi het gerecht met wat pijnboompitjes en maak het af door de dressing eroverheen te gieten.
 1. TIP: bij sommige supermarkten verkopen ze voorgesneden plakjes gerookte eendenborst, ipv zelf een eendenborst te bakken kun je ook deze gebruiken!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/