Frittata

Frittata is de Italiaanse variant op een omelet. Frittata is wat dikker als de omelet zoals wij die kennen en hij wordt langzaam gegaard op een laag vuurtje of in de oven. Eigenlijk is het recept ontstaan uit armoede en werden de restjes van de vorige dag gebruikt als vulling in de frittata. Je kan dus eindeloos mee variĆ«ren! Je hebt er niet veel voor nodig, het is snel, makkelijk en erg lekker! Dit is een heerlijk recept voor op een drukke doordeweekse avond.  

Frittata
Print
 1. 7 eieren
 2. 100 ml melk
 3. 2 teentjes knoflook
 4. 1 rode ui
 5. 1 bosuitje
 6. 1 paprika
 7. 8 cherrytomaten
 8. 1 bakje spekblokjes
 9. 100 gram geraspte kaas
 10. peper en zout naar smaak
 11. Ook nodig: een pan met dikke bodem en die eventueel in de oven kan.
 1. Maak het bosuitje, de rode ui, de tomaatjes en de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
 2. Klop de eieren los in een schaal en voeg de melk, geperste knoflookteentjes en de geraspte kaas toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
 3. Verwarm wat boter in een pan met een dikke bodem en bak hierin zachtjes de fijngesneden groenten. Voeg daarna ook de spekblokjes toe en bak dit een minuut of 5.
 4. Voeg het eiermengsel toe aan de pan met de groente en zet het vuur nu heel laag. Doe de deksel op de pan en laat de frittata nu zachtjes gaar worden in een minuut of 10 a 15.
 1. TIP: Je kunt er diverse soorten groenten aan toevoegen die in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Als dit niet het geval is dan moet je ze even kort voorkoken of blancheren.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/