Gegrilde paprika salade

Gegrilde paprika salade
Voor 4 personen
Print
 1. 3 rode paprika's
 2. 3 gele paprika's
 3. 2 witte uien
 4. 6 teentjes knoflook
 5. 2 takjes tijm
 6. Eetlepel sambal
 7. Peper en zout naar smaak
 8. Olijfolie
 1. Zet alvast een grote bakplaat klaar en verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden.
 2. Snijd de paprika's door midden en haal de zaden eruit. Was de paprika's en maak ze goed droog. Pel de uien en snijd deze ook door midden. Leg de paprika's met de schil naar boven en ook de uien op de bakplaat. Houdt 1 teen knoflook apart de rest mag met schil en al ook op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak het een half uur op 180 graden in de heteluchtoven. Als het goed is zal de schil van de paprika zwart blakeren, is dit niet het geval zet dan de gril nog 5 minuten erbij aan. Hierna laat je de paprika's afkoelen in een afgesloten plastic diepvrieszak. Ik heb afsluitbare diepvrieszakken gebruikt, echt ideaal hiervoor. Maak in een grote kom de dressing met 2/3 olijfolie en 1/3 witte wijn azijn, blaadjes tijm, peper en zout, de sambal.
 3. De knoflookteen die je apart hebt gehouden pers je door de dressing. De mee gebakken knoflook is zacht geworden en kan je heel gemakkelijk uit het schilletje knijpen, deze fijn snijden en ook door de dressing mengen.
 4. Snijd de gegrilde uien in halve ringen en meng deze door de dressing. De paprika's zijn nu ook al aardig afgekoeld en klaar om te pellen. Als de paprika's gepeld zijn, snijd je ze in reepjes en voeg ze toe bij de dressing en gegrilde uien. Het geheel goed mengen en serveer op een mooie schaal.
 1. Eet smakelijk!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/