Asperges met gepocheerd ei

Groene asperges met gepocheerd ei
Voor 2 personen
Print
 1. 1 bakje spekblokjes (100 gram gerookt spek in blokjes)
 2. 250 gram groene asperges
 3. 100 gram kastanjechampignons
 4. 2 eieren
 5. 2 eetlepels azijn
 6. 2 eetlepels olijfolie
 7. verse peterselie
 8. peper en zout
 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Terwijl de oven voorverwarmd kun je mooi de asperges schoonmaken. Snijd hiervoor de uiteinden, ongeveer 2 cm, van de asperges en schil ze eventueel. Leg de schone asperges in een ovenschaal en besprenkel ze met ongeveer een eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout. Als de oven op temperatuur is zet je ze voor ongeveer 8 minuutjes in de oven.
 2. Zet een pannetje water op met de azijn erin en breng dit aan de kook voor de eitjes. Bak ondertussen het spek krokant in een klein scheutje olijfolie. Laat het spek uitlekken op een keukenpapiertje. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak in dezelfde pan, waar je zojuist het spek in hebt gebakken,de champignons zacht.
 3. Breek een ei en doe deze in een kommetje. Als het water kookt zet je het vuur wat zachter. Roer met een lepel een paar rondjes, zodat er een 'draaikolk' ontstaat in het water. Giet het eitje vanuit het kommetje voorzichtig in het midden van de draaikolk. Pocheer het ei in 3 a 4 minuten gaar. Schep het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken. Herhaal dit met het andere ei.
 4. Als de asperges gaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je ze over de borden. Leg hierboven op een eitje en breng het op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Verdeel het uitgebakken spek, de gebakken champignons en wat fijngesneden verse peterselie over de borden en serveer.
 1. Eet smakelijk!!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/