Grootmoeders groentesoep

Grootmoeders Groentesoep
Voor 1 grote pan
Print
 1. verse groente (wortel, knolselderij, prei, ui, bloemkool, bleekselderij) of een zakje kant-en-klare soepgroente
 2. 200 gram gehakt
 3. 1 schenkel
 4. 1.5 liter groentebouillon
 5. 2 blaadjes laurier
 6. 2 eetlepels paprika poeder
 7. verse peterselie
 8. 75 gram mihoen
 1. Neem een grote soeppan en maak hierin de bouillon aan. Wanneer het kookt laat je voorzichtig de schenkel erin zakken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
 2. Haal de schenkel uit de pan en trek het vlees met 2 vorken van het bot af en in kleine stukjes. (Je kunt het ook snijden met een mes). Doe het vlees weer in de pan bij de bouillon. Als je verse groente gebruikt, dit recept is uitermate geschikt om restjes groente van de week op te maken, snijd alle groente klein. Als je kant-en-klare soepgroente gebruikt kan je deze stap overslaan. De groenten bij de bouillon doen en de laurier en peterselie toevoegen. Laat dit zachtjes pruttelen op een zo laag mogelijk vuurtje.
 3. Ondertussen kun je mooi de gehaktballetjes maken. Doe hiervoor de gehakt in een schaal, voeg de paprika poeder toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Maak er vervolgens kleine balletjes van en voeg deze toe aan de soep en laat deze gewoon meekoken, zodat de balletjes goed gaar worden.
 4. Als de balletjes ongeveer een half uurtje hebben meegekookt is de soep klaar en kun je het vuur uitzetten. Laat de soep afkoelen naar kamertemperatuur. Voor het serveren de soep weer opwarmen en de mihoen erin gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 1. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te vissen voor het opdienen!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/