Aardappelsoep

Vaak worden aardappels gekookt of gebakken opgediend als bijgerecht bij een maaltijd. Natuurlijk kun je met aardappels ook wat anders doen met een van de meest gegeten groenten van Nederland… Maak bijvoorbeeld een lekkere aardappelsoep! Heerlijk, voedzaam en snel!

Aardappelsoep
Print
  1. 1 kilo aardappelen
  2. 1 liter kippen bouillon
  3. 200 gram crème fraîche
  4. Takje rozemarijn
  5. Takjes tijm
  6. Peper en zout naar smaak
  7. Ter garnering: Parmezaanse kaas, kalkoen reepjes, spekjes
  1. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. De blokjes aardappel in een grote pan onderzetten met kippen bouillon en aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot de aardappel goed gaar is. Zet de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Voeg het bekertje crème fraîche toe en eventueel nog wat warm water als je de soep te dik vindt. De takjes tijm en rozemarijn heel toevoegen, deze kan je er makkelijk uit halen wanneer ze genoeg smaak hebben afgegeven.
  2. Voor het opserveren de tijm en rozemarijn uit de soep halen en naar smaak peper en zout toevoegen. Ter garnering wat Parmezaanse kaas en verse peper eroverheen strooien. en de kalkoen reepjes, hou nog een paar kalkoen reepjes apart voor garnering van de soep.
  1. Tip: ook erg lekker om de kalkoenreepjes te vervangen door uitgebakken spekjes.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/