kaas sticks

Kaassticks met filodeeg
Het is belangrijk dat als je de vellen filodeeg uit de verpakking haalt om ze te ontdooien, je ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te voorkomen!
Print
 1. 1 pak filodeeg, ontdooid
 2. 100 gram fetakaas
 3. bosje verse peterselie
 4. 100 gram oude of jonge kaas
 5. 1 bol mozzarella
 6. Olijfolie
 7. zonnebloemolie, om in te bakken
 1. Mozzarella kaas sticks
 2. Snijd daarna de mozzarella heel fijn en breng de mozzarella op smaak met een snufje zout en peper. Leg een velletje filodeeg op een snijplank en smeer deze in met olijfolie. Schep ongeveer 4 theelepels mozzarella aan de zijkant. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het daarna op, zoals een loempia. Het uiteinde van het filodeeg velletje smeer je in met een klein beetje olijfolie, zodat je het rolletje dicht kan plakken.
 3. Feta kaas sticks
 4. Snijd de feta kaas klein met een mesje en prak het vervolgens met een vork en meng de peterselie, eigeel en een snufje peper erdoor heen. Leg een velletje filodeeg op een snijplank en smeer deze in met olijfolie. Schep ongeveer 4 theelepels van het feta-mengsel aan de zijkant. Vouw de rolletjes net zoals de mozzarella sticks.
 5. Kaas sticks
 6. Snijd de jonge of oude kaas, wat je wilt, op maat (ongeveer een halve cm dik en de lengte van het filodeeg). Leg een velletje filodeeg op een snijplank, smeer in met olijfolie en leg hierop een kaas reepje. Vouw de rolletjes net zoals de mozzarella en feta kaas sticks.
 7. Je kunt de sticks bakken in de zonnebloemolie. Verhit dan een laagje van ongeveer 5 cm zonnebloemolie tot 180 graden. Bak de rolletjes (in porties) in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
 8. Je kunt de sticks ook bakken in de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Bestrijk de velletjes filodeeg eerst met wat olijfolie voordat je de rolletjes gaat rollen. Als de sticks gerold zijn leg je ze op de bakplaat en bestrijk ook deze kant met olijfolie. Bak de kaassticks in ongeveer 10 minuten goudbruin.
 1. Serveer de kaassticks met wat chilisaus.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/