Kaasvlinders

Kaasvlinders zijn hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg. Met dit eenvoudige recept maak je deze heerlijke snack voortaan heel gemakkelijk zelf!

Kaasvlinders
Print
  1. 4 velletjes bladerdeeg
  2. 1 eetlepel rode pesto
  3. Parmezaanse kaas
  4. 1 ei
  1. Laat als eerste de velletjes bladerdeeg goed ontdooien. Als ze helemaal zacht zijn kun je ze gaan verwerken. Zet dan als eerste de oven op voorverwarmen (180 graden) en haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
  2. Maak van 2 velletjes bladerdeeg 1 door een randje van een velletje een beetje nat te maken met water, zodat je een ander velletje eraan kan 'plakken'. Smeer het grote vel wat je hebt gemaakt in met rode pesto. Bestrooi het erna met Parmezaanse kaas en rol beide uiteinden naar het midden. Deze 'plak' je ook weer een elkaar met een beetje water. Doe hetzelfde met de andere 2 velletjes bladerdeeg.
  3. Snijd de rollen bladerdeeg vervolgens in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel de plakjes over de bakplaat en besmeer ze met wat los geklopt ei. Bak ze af in het midden van de oven totdat ze mooi goudbruin zijn (minuut of 15 a 20).
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/