Kip met paprika sinaasappel marinade

Kip met paprika sinaasappel marinade uit de oven
4 personen
Print
 1. 1 uitgeperste sinaasappel
 2. 250 ml water
 3. 1 sinaasappel in 4 parten
 4. 70 gram gesmolten boter
 5. 2 tenen knoflook geperst
 6. 1 el gerookte paprikapoeder (pittig)
 7. 1 rode paprika schoongemaakt en in lange repen gesneden.
 8. 1 hele kip (1,5 kilo)
 9. zout
 10. Ook nodig een braadslee en oven en evt. een kernthermometer.
 1. Voorbereiden
 2. Leg de kip in de braadslee en overgiet haar met het sinaasappelsap. Laat een half uur tot een uur staan en draai regelmatig de kip in het sinaasappelsap.
 3. Meng de uitgeperste knoflook en het paprikapoeder door de gesmolten boter en zet apart.
 4. Bakken
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet het rooster voor de kip halverwege de oven en onder in de oven een tweede rooster waar straks de braadslee op komt te staan.
 6. Haal de kip uit het sinaasappelsap en dep haar droog. Inwrijven met wat zout. Doe het water bij het sap in de braadslee en zet die op het onderste rooster.
 7. Leg de kip op het bovenste rooster en laat 20 minuten bakken, draai de kip na tien minuten. Zet de oven terug naar 160 graden en draai de kip evt. zodat die met de borst naar boven ligt. Smeer de kip in met wat boter, gebruik hiervoor een kwast of lepel. Zorg ervoor dat het rooster met de braadslee onder de kip blijft zodat het vet opgevangen wordt. Het wordt anders zo’n troep in je oven. Leg de repen paprika in de braadslee en bak die de rest van de tijd mee. Laat de kip nog ongeveer een uur braden in de oven en smeer om het kwartier wat boter op de kip. Leg het laatste half uur de kwarten sinaasappel bij de kip op het rooster. Controleer of de kip gaar is, kerntemperatuur 75 graden.
 8. Leg de kip op een schaal onder aluminiumfolie om 10 minuten te rusten.
 9. Haal de braadslee uit de oven, roer het vet, paprika en aanbaksel goed los. Giet het in een steelpan en laat het 10 minuten inkoken. Serveer in een apart schaaltje met de kip.
 10. Lekker met spruitjes uit de wok.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/