m&m koekjes

M&M koekjes
Print
 1. 110 gram ongezouten zachte roomboter
 2. 50 gram suiker
 3. 140 gram lichtbruine basterd suiker
 4. 1 ei
 5. 1 theelepel vanille-essence
 6. 100 gram patentbloem
 7. 60 gram tarwe bloem
 8. 1/4 theelepel zout
 9. 1/4 theelepel baking soda
 10. 1/4 theelepel baking powder
 11. 1/2 zak bruine M&Ms
 1. Zet de oven op voorverwarmen (180 graden). Haal de bakplaat en het rooster uit de oven. Het rooster moet koel blijven om de koekjes op af te laten koelen na het bakken.
 2. Mix met de keukenmachine met deeg haken de boter (in blokjes), de suiker, de basterd suiker, het ei en het vanille extract, glad. Voeg hieraan de bloem, zout, baking soda en baking powder toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep de M&M's met een lepel door het koekjesdeeg heen. Maak kleine bolletjes van het deeg, ongeveer ter grote van een golfballetje. Leg de balletjes met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat (koekjes worden bijna 10 cm). Bak ze in het midden van de oven op de bakplaat, ca 10 minuten of totdat licht goudbruin. Als de randjes te hard bakken, zet dan de oven uit en laat de koekjes nog enkele minuten verder garen. De balletjes 'smelten' in de oven en worden helemaal plat. Je kan de koekjes nog een beetje platter duwen met een spatel als ze net uit de oven komen. Laat ze wat afkoelen op de bakplaat. Als ze hard genoeg geworden zijn kun je ze op het rooster leggen om helemaal af te koelen.
 1. De M&M zijn ook te vervangen door andere lekkernijen denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade chips, wit/ melk/ puur. Houd dan ca 100 gram aan Je kunt ook een gedeelte van de chocolade chips vervangen door noten of (gewelde) rozijnen!
 2. Wanneer je 'te veel' deeg hebt, kun je dit gemakkelijk invriezen. Rol alvast de balletjes en doe deze in een zakje of bakje in de vriezer. Een uurtje voordat je ze gaat afbakken alvast uit de vriezer halen!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/