Nasi met ei

Huisgemaakte nasi met ei
Voor 4 personen
Print
  1. 350 gram (pandan)rijst
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 1 ui
  4. 1 prei
  5. 2 eieren
  6. ca. 100 gram ham(blokjes)
  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Hierin kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen alle andere ingrediƫnten in kleine stukjes of reepjes. Als de rijst klaar is, giet je het af en dan nog een kwartier laten staan in de pan met de deksel erop.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt. Als de ui glazig is geworden voeg je de prei en de hamblokjes toe. Bak het geheel in de wok totdat de prei een beetje zacht begint te worden. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe. Schep het goed door en laat een minuut of vijf op hoog vuur wokken, totdat de rijst knapperig wordt.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de rijst en sla hierin de eieren kapot. Laat heel even zo staan totdat het ei een beetje begint te stollen. Dan roer je het hele gerecht goed door, zodat de ei zich goed verspreid. In eerste instantie zal de rijst aan elkaar gaan plakken, maar goed blijven doorroeren totdat alle ei volledig gestold is!
  1. TIP: Mocht je geen Pandanrijst in huis hebben, kun je deze vervangen door gewone witte rijst, voeg dan een platgeslagen knoflook teentje aan het kookwater toe.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/