Pita kip shoarma

Pita kip shoarma
Voor 2 personen
Print
 1. 2 kipfilets
 2. shoarmakruiden
 3. 1/2 rode paprika
 4. 4 pitabroodjes
 5. knoflooksaus
 6. sla
 7. Ter garnering: andere rauwkost, zoals komkommer en tomaat.
 1. Begin met de kipfilet in hapklare blokjes of reepjes te snijden. Doe de kip in een schaal en bestrooi met shoarmakruiden. Hiervoor kan je kant en klare shoarmakruiden nemen, of de shoarmakruiden zelf maken! Zet de kip even aan de kant, zodat de marinade lekker kan intrekken. Ondertussen kun je de sla, paprika en andere gewenste rauwkost schoonmaken en klein snijden.
 2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip shoarma aan. Wanneer de kip goudbruin gekleurd is voeg je de paprika en de ui toe deze meebakken totdat de shoarma gaar is.
 3. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik warm de pita broodjes altijd op in de broodrooster, maar je kunt ze ook in de oven of pan opwarmen.
 4. Als de pitabroodjes warm zijn snijd je ze open en besmeer je de binnenzijde van de broodjes met wat knoflooksaus. Ook hiervoor kun je zelfgemaakte knoflooksaus nemen of die uit een kant-en-klare variant. Verdeel daarna wat salade en eventueel rauwkost in de broodjes en vul ze af met de kip shoarma.
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/