Spareribs ketjap

Spareribs met ketjap marinade
Voor 4 personen. Begin een dag van tevoren om de marinade goed te laten intrekken.
Print
 1. 4 spareribs (reken 1 rib per persoon)
 2. flesje ketjap marinade (Conimex)
 3. 3 tenen knoflook gehakt
 4. 1 theelepel sambal
 5. 1 Spaanse peper in ringen
 6. 1 eetlepel bruine suiker
 7. 2 eetlepels citroensap
 8. flinke scheut (olijf)olie
 9. Ook nodig bakplaat bedekt met bakpapier
 1. Maak de ribben goed droog met keukenpapier. Verdeel elke rib in drie stukken en snij ze tussen de ribben 1-2 cm in, dan kan de marinade overal bij. Maak de marinade in een schaal door de inhoud van het flesje te mengen met de gehakte knoflook, Spaanse peper, sambal, citroensap, bruine suiker en de olie. Haal de stukken rib door de marinade en leg ze in een grote schaal of braadslee. Giet de overgebleven marinade over de ribben in de braadslee en dek af met huishoudfolie. Zet ze een nacht koud weg in de koelkast.
 2. Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. De spareribs uit de marinade nemen en haal de marinade er zoveel mogelijk gewoon met je handen af. Bewaar de marinade om tijdens het bakken de ribben mee te besprenkelen. Leg de spareribs op de bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven. Rooster ze tien minuten aan beide kanten en draai de oven terug naar 170 graden. Draai ze om het kwartier en telkens als ze gedraaid zijn schep je er met een lepel nog wat van de marinade over. Na een totaal tijd van een uur op 170 graden zijn de spareribs gaar. Leg ze op een grote schaal en laat ieder nemen wat die wil. Serveren met een frisse groene salade en voor de grote eters nog wat gebakken aardappels erbij. Een biertje of een glas rode wijn maakt de maaltijd helemaal compleet.
 1. Zet bakjes citroenwater op tafel om af en toe de vingers schoon te kunnen maken. Of lik er je vingers gewoon bij af!!!
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/