Tomatenrisotto

Tomaten risotto
Print
 1. 150 gram risotto rijst
 2. handje pijnboompitten
 3. bouillon
 4. optioneel: een glas droge witte wijn
 5. 1 blikje tomatenblokjes
 6. 1 ui
 7. 2 tenen knoflook, geperst
 8. 8 tot 10 basilicumblaadjes
 9. 100 gram Parmezaanse kaas
 10. 5 zongedroogde tomaten
 11. zout en peper naar smaak
 1. Neem een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes. Wanneer de pijnboompitjes lichtbruin kleuren zijn ze klaar en laat je ze afkoelen op een schoteltje.
 2. Verhit vervolgens wat olie in de koekenpan. Bak hierin een de geperste teentjes knoflook en de tomatenblokjes, Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Laat het pruttelen op een laag vuurtje, zodat zoveel mogelijk van het vocht verdwijnt. Snijd de basilicum fijn en voeg dit toe. Houd wat basilicum apart voor de decoratie.
 3. Verhit in een andere grote koekenpan ook wat olie en bak hierin de ui. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg je de risottorijst toe. Wacht totdat ook de rijstkorrels glazig beginnen te worden en blus het geheel af met een glas witte wijn. Als je geen witte wijn in huis hebt of het zonde vindt, kan je het ook afblussen met bouillon.
 4. Als de eerste hoeveelheid vocht, wijn of bouillon, bijna is opgenomen voeg je een nieuwe hoeveelheid vocht toe. De hoeveelheid die je toevoegt is ongeveer gelijk aan soeplepel. Ondertussen goed blijven roeren, zodat de risotto lekker smeuïg wordt. Herhaal dit totdat de helft van de bouillon door de risotto zit. Vervolgens het tomaatmengsel toevoegen aan de risotto. Hierna gewoon weer doorgaan met het toevoegen van bouillon, totdat de risotto de gewenste structuur heeft. (Dit punt bereik je ongeveer na een minuut of 20). Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes en zongedroogde tomaten toe.
 5. Garneer het geheel met wat achtergehouden basilicum, et voila...! Eetsmakelijk
De Bonte Keuken http://debontekeuken.com/