Voorjaarsgroente

De voorjaarsgroenten zijn weer volop te krijgen, in de supermarkten, bij de groenteboer en niet te vergeten op de markt! Mooie asperges, het witte goud, vol vitamine c goed voor de weerstand maar bevat ook asparagine en kalium en deze helpen het lichaam afvalstoffen te verwijderen. Asperges, klassiek met een botersaus, gekookte ham en een eitje.   Dit is ook het seizoen van de raapstelen, ook vol vitamines en ijzer. Goed te gebruiken voor een lente – stampot. De radijsjes, kool, spinazie en rode biet voor een lekkere salade! En als je ze te pakken kunt krijgen verse doperwten!!! Heerlijk bij vis natuurlijk, maar ook in een stoofpot zoals Franse kip. De voorjaarsgroentes zijn niet alleen net geoogst en dus lekker vers, maar ze zijn momenteel ook goedkoop omdat er nu veel aanbod is en er weinig kosten zijn gemaakt voor opslag. Dus profiteer van al die heerlijke voorjaarsgroenten !    

Typische seizoensgroenten van Maart: aardappels, bloemkool, knolselderij, pastinaak, prei, radijs, rode biet en kool, schorseneren, spinazie, spruiten, veldsla, witlof, wortelen.

Typische seizoensgroenten van April: aardappels, andijvie, bloemkool, prei, raapstelen, radijs, rode biet, spinazie, witlof, wortelen.

Typische seizoensgroenten van Mei: aardappels, andijvie, asperges, bloemkool, doperwt, koolrabi, kropsla, prei, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool, warmoes, wortelen.    

Recepten met voorjaarsgroenten:

 

 

Fricandeau met balsamico bietjesAsperegs flamande

Knolselderij saladePastinaakpureeBestand 29-07-15 15 24 13